Gabungan Pemenang Loteri

loteri

6 bola khas anda dari 49 lotere mempunyai berjuta-juta kombinasi yang mungkin. Sebenarnya, 13,983,816 kombinasi tepat. Itu hanya di bawah 14 juta.

Sekarang adalah perkara biasa untuk mencari orang yang menganalisis hasil loteri lalu untuk membantu  APK MEGA888 mereka menemui kombinasi pemenang loteri masa depan. Mereka biasanya mengenal pasti kombinasi yang mereka tentukan tidak mungkin digambar.

Biasanya analisis berjalan seperti ini:

Saya telah menganalisis semua hasil masa lalu yang pernah diambil untuk Lotto UK (atau MegaMillions atau EuroMillions atau apa sahaja). Dan selama bertahun-tahun itu, hasilnya tidak pernah diambil di mana jumlahnya berturut-turut – seperti 5, 6, 7, 8, 9, 10.

Ini ‘momen bola lampu’ kemudian mendorong mereka untuk menyatakan bahawa anda tidak boleh memilih nombor berturut-turut kerana jelas mereka tidak akan dilukis. Oleh itu, dengan berbuat demikian, anda mempunyai peluang yang lebih baik untuk menang.

Tidak jelas. Kerana dua sebab.

Pertama, daripada semua 14 juta kombinasi tersebut, adakah anda tahu berapa banyak kemungkinan hasil yang berturut-turut? Sepanjang perjalanan dari 1, 2, 3, 4, 5, 6 hingga 44, 45, 46, 47, 48, 49.

Ya, hanya 44 daripadanya.

Dan kedua, adakah anda tahu berapa banyak cabutan yang telah dibuat di Lotto UK sehingga kini?

Kurang dari 900, pernah.

Sekiranya kita menganggap bahawa hasilnya belum diulang, itu bermakna sebenarnya terdapat lebih dari 13.982.000 kombinasi yang belum pernah diambil.

Jadi sebenarnya tidak menghairankan bahawa 44 keputusan berturut-turut kami belum muncul. Mereka mempunyai syarikat yang sangat baik dengan 13,982,000 yang lain belum ditarik!

Analisis ini biasanya dijalankan untuk mengenal pasti banyak ‘corak’ lain untuk dihapuskan – semua kemungkinan, semua evens, semua dibahagi dengan 3 dan lain-lain. Kerana hasil itu tidak pernah berlaku sebelumnya.

Satu-satunya cara yang mungkin dapat dilakukan oleh analisis ini adalah jika ada cukup banyak keputusan sebelumnya untuk memberikan setiap hasil peluang yang baik untuk muncul. Itu memerlukan bukan hanya jutaan undian, tetapi ratusan juta. Memandangkan loteri perlu dijalankan selama 19,230 tahun untuk mencapai satu juta undian, saya rasa ia tidak akan dapat membantu kita ketika itu.

Oleh itu, pada waktu berikutnya seseorang mengaku telah menghilangkan kombinasi yang tidak mungkin, tanyakan kepada mereka jika mereka tahu berapa banyak kombinasi yang sebenarnya tidak pernah diambil untuk permainan itu.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.